HTML

Fagytűrő kerti növények

Fagytűrő kerti növények

Címkék

Friss topikok

Naptár

november 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Lekvár

2016.12.16. 17:57 Zotya papa

Kihasználva ,hogy keményen édessé vált a Fuchi kaki ezért lekvár főzésre szántam magam. Előzőleg a gyümölcsöt kissé tovább érleltem annyira ,hogy még hámozható maradjon de elég puha ahhoz, hogy lekvár főzésre alkalmas legyen. 1,25 kg gyümölcsöt kimagozás és hámozás után,krumplinyomóval összetörtem. Ez könnyen ment mert a krémes állaga ezt lehetővé tette. Tettem bele 1 citrom levét, 2 szegfűszeget és egy kis darab fahéjat. 40 dkg cukrot és 1 zacskó zselésítőt.Ezt alaposan összekevertem.Nagy lángon folyamatos keverés mellett forrásig melegítettem. Ettől számítva 5 percig főztem de már nem olyan nagy lángon.Forrón üvegekbe mertem. Lezárva ,fejtetőre állítva 5 percig tartottam.Nem dunsztoltam.Fazékba  maradt egy kis nyalakodni való. Íze:semmihez sem hasonlítható.Nem sütőtök ízű.Nagyon finom. Vetekszik a lekvár király sárgabarackkal.

2016_dec_01_009.JPG

2016_dec_01_010.JPG

2016_dec_01_015.JPG

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://novenykulonlegessegek.blog.hu/api/trackback/id/tr5212052561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.