A japánkörték kemények, roppanósak ,lédúsak, viztartalmuk 85 %.Én a gyümölcsfák tövét kitányérozom és a nagy vízigény miatt naponta reggel és este, nyáron 10-10 l vízzel öntözöm.Így bíztosítom a kellő gyümölcsméretek kifejlődését.
Hosui : a gyümölcs súlya a 150-200 g is eléri ,de nálam volt már 350 g-s is. Mutatós , húsa olvadó, lédús, néha kissé kövecses, talán a legízletesebb fajta a három közül.Sokáig tárolható.
Nijisseiki:nagyon hamar termőre fordul /már oltás után a 2. év/igen bőtermő,gyümölcsritkítása szükséges.Éretten kissé nyomás érzékeny .Tárolásnál vigyázni kell vele.Súlya:200-250 g.Lédús nem kövecses kissé semleges ízű.Hosszan tárolható./4-5 hónap/.
Kosui:magas a cukortartalma,ízletes,magház körül néha kövecses.Súlya a leírások szerint 150 g de nálam 300-350 g-ot is elérte. Nagyon mutatós.
E 3 fajtának az érési ideje szinte megegyezik,augusztus végétől, szeptember közepéig tarhat.Mivel a gyümölcsök beéréskor nem puhulnak meg , akkor szedhetők ,amikor a gyümölcs szára megbarnul és kézbefogáskor szinte magától leesik.Nagyon fontos ,hogy ne éretlenül szedjük le.Friss fogyasztásra, kompótnak és gyümölcslevesekbe kiválóan alkalmas.Nem fő szét ,roppanós marad.
Még egy kimaradt gondolat ,ezek a körte fajták kordonba nevelve erőteljes vesszőket, ágakat nevelnek, ezért zöldmetszés és ágrítkítás a szép forma érdekében szükséges.