Diospyros kaki-zöld gyümölcsök.
Gondolom érdekes téma lehet az, hogy mi történik a be nem érett zöld gyümölcsökkel.November elején szedtem le ezeket a zöld costatákat.A 2011. év ilyen volt a gyümölcsök nagy része nem sárgult be illetve zöld maradt.Az utolsó kép a mai napon készült. A kakiszilvák ilyen állapotúak. Ugyan besárgultak, némelyik már kezd rothadni. Élvezeti értékük igen gyenge.Ezzel azt szerettem volna bizonyítani, hogy a gyümölcsök ugyan hosszú idő alatt besárgulnak és bepuhulnak de csersavasak maradnak, kissé édesek de szerintem fogyasztásra alkalmatlanok.A lényeg: csak sárga esetleg 2/3 részig sárga gyümölcsöket szüreteljünk le.Ez a megállapítás nem vonatkozik a keményen édes fajtákra amelyek zöld vagy félig sárga állapotban is fogyaszthatók.
november eleje
3 hét után
végeredmény