Kihasználva ,hogy keményen édessé vált a Fuchi kaki ezért lekvár főzésre szántam magam. Előzőleg a gyümölcsöt kissé tovább érleltem annyira ,hogy még hámozható maradjon de elég puha ahhoz, hogy lekvár főzésre alkalmas legyen. 1,25 kg gyümölcsöt kimagozás és hámozás után,krumplinyomóval összetörtem. Ez könnyen ment mert a krémes állaga ezt lehetővé tette. Tettem bele 1 citrom levét, 2 szegfűszeget és egy kis darab fahéjat. 40 dkg cukrot és 1 zacskó zselésítőt.Ezt alaposan összekevertem.Nagy lángon folyamatos keverés mellett forrásig melegítettem. Ettől számítva 5 percig főztem de már nem olyan nagy lángon.Forrón üvegekbe mertem. Lezárva ,fejtetőre állítva 5 percig tartottam.Nem dunsztoltam.Fazékba maradt egy kis nyalakodni való. Íze:semmihez sem hasonlítható.Nem sütőtök ízű.Nagyon finom. Vetekszik a lekvár király sárgabarackkal.